Vídeo a càrrec de la Fundació Joan Miró on es presenta el  projecte, amb entrevistes a l’artista Laura Llaneli i la psicòloga Núria Plasencia d’Asproseat.

Persones usuàries dels centres ocupacionals 1981 i La Marina d’Asproseat participen en un projecte en col·laboració amb la Fundació Joan Miró per explorar la relació amb l’entorn a través del so.

Laura Llaneli és l’artista encarregada d’acompanyar les persones usuàries del centre ocupacional i obrir la porta a la innovació i experimentació sonores i la cocreació d’obres.

El projecte de sis mesos de durada i metodologia participativa, va arrencar amb un Soundwalk, una sortida per escoltar l’entorn i mostrar una nova manera d’orientar-se i conèixer allò que ens envolta. A més de redescobrir l’espai més proper a través de l’oïda, les persones amb discapacitat intel·lectual prenen consciència de la informació que reben pels sentits, guanyen en seguretat i confiança i milloren la seva relació amb els companys.

Posant l’èmfasi en el so, ssssonoritatssss ofereix als participants un univers sonor al qual mai no havien accedit abans. Per primer cop, perceben els sons quotidians amb tota una escala de matisos cromàtics, amplificats gràcies als suports tecnològics.

El resultat del procés es podrà veure en una mostra a la Fundació Joan Miró el febrer de 2019, en format d’instal·lació i performance.

Emmarcat en el programa “Art for Change” de La Caixa, ssssonoritatssss té com a objectiu principal afavorir el benestar i contribuir a la integració de les persones que hi participen per mitjà d’un projecte d’art contemporani transformador i de qualitat. També pretén fer pales el compromís del museu a l’hora de treballar per una societat més justa i igualitària, i fer-ne partícips els visitants.

Més informació sobre el projecte al web de la Fundació Joan Miró

 

ssssonoritatssss
Projecte: d’octubre de 2019 a març de 2020 | Exposició: del 7 al 23 de febrer de 2020

 

 

Presentació d’instal·lacions i performance amb la participació de persones usuàries dels centres ocupacionals 1981 i La Marina

8 de febrer. 12.30 h Fundació Miró. Parc de Montjuïc s/n, 08038 barcelona

Entrada gratuïta

 

Amb la col·laboració de:

ART FOR CHANGE